Ga naar de inhoud

Healthy Habits Beweegvideo’s

Bewegen is gezond, zorgt voor plezier, meer zelfvertrouwen en bevordert samenwerken. Dit geldt voor iedereen, ook voor mensen met een matig verstandelijke beperking (MVB). Om sporten en bewegen bij deze groep te stimuleren, heeft Stichting Special Heroes Nederland acht Healthy Habits beweegvideo’s ontwikkeld: van dans en stoelfitness tot balspelletjes. Voor de deelnemers leuk om te doen en voor begeleiders makkelijk om aan te bieden!

Een extra beweegmoment toevoegen aan de bestaande dagstructuur

De acht Healthy Habits beweegvideo’s zijn beweegactiviteiten in een groep, geschikt voor mensen met een matig verstandelijke beperking (MVB) op een woongroep of dagbestedingslocatie. De video’s zijn bedoeld om vaker beweegmomenten op een dag aan te bieden. Koppel de video’s bijvoorbeeld aan een vaste gewoonte: voor of na het ontbijt, koffiedrinken of lunch. Zo wordt gemakkelijk een gezonde gewoonte, een Healthy Habit, gecreëerd.

Staand of zittend, iedereen kan mee doen!

De activiteiten duren tussen de 5 en 10 minuten en kunnen zowel staand als zittend uitgevoerd worden. In een groep van maximaal 8 personen en minimaal 1 begeleider kan iedereen lekker mee bewegen. De activiteiten kunnen aan een tafel of in een kring in de huiskamer/dagbestedingslocatie gedaan worden, met weinig of geen materialen.

Alvast een voorproefje:

Ook gebruik willen maken van de Healthy Habits beweegvideo’s? Bekijk dan de lijst op ons YouTube Kanaal!

Ook interessant

In memoriam

Met droefheid delen wij mee dat afgelopen vrijdag 16 augustus, onze directeur en collega Erna Mannen, na een korte maar intensieve strijd tegen kanker, is overleden.

Verslag Symposium Bouwen aan gezonde gewoontes

Vrijdag 28 juni hebben 86 deelnemers ons symposium ‘Bouwen aan gezonde gewoontes. Hoe doe je dit bij kinderen met een beperking?’ bezocht.

Samenwerking met Food Challenge

Vanaf 1 mei slaan Food Challenge en Stichting Special Heroes Nederland de handen ineen om een verdiepend lespakket te bieden voor praktijkonderwijs (PrO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Het doel is om de gezondheid en het bewustzijn hierover van leerlingen te bevorderen en hen te betrekken bij duurzame voedselproductie.