Verdieping ‘Gedrag (g)een probleem’
Heb je de scholing Gedrag (g)een probleem (opent in nieuw tabblad) gevolgd en wil je verder de diepte in? Dat kan! De verdieping bestaat uit drie bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Tijdens deze sessies is er ruimte voor het bespreken van eigen casuïstiek en wordt de theorie direct gekoppeld aan jouw praktijkervaring.


Wat kan je verwachten
- Bijeenkomst 1
Observeren en vroegtijdig signaleren van (probleem)gedrag o.b.v. een escalatieladder.
Je leert hoe je kunt anticiperen i.p.v. reageren op gedrag. Daarnaast leer je kritisch te kijken naar jouw eigen handelen en dan met name jouw wijze van coaching en feedback geven aan deelnemers. - Bijeenkomst 2
Sportsituaties creëren en ontwerpen die voor alle deelnemers motiverend zijn.
Je leert om vanuit een theoretisch model, gericht op motivatie, de vertaalslag te maken naar de praktijk. We gaan aan de slag met o.a. de volgende vragen; Wat kan ik in mijn les of trainingsopbouw/ontwerp aanpassen om alle deelnemers te betrekken? Wat kan je in je les/trainingsontwerp aanpassen om gedragsproblemen te reguleren? - Bijeenkomst 3
Op basis van (eigen) casuïstiek aan de slag met het begeleiden van gedragsmatig leren van deelnemers.
In deze bijeenkomst staan de volgende vragen centraal: Hoe leer ik deelnemers gedragsvaardigheden aan? Hoe bied ik hierin ondersteunende begeleiding? En wat zijn handige strategieën die ik kan toepassen in mijn begeleiding om gedragsproblemen te reguleren?
Lesmateriaal
In de scholing wordt gebruik gemaakt van het praktische leerboek: ‘Plezier in bewegen voor ieder kind (opent in nieuw tabblad)’. Optioneel lesmateriaal: ‘Begrijp ik jou? Handreiking voor moeilijk verstaanbaar gedrag binnen beweegsituaties (opent in nieuw tabblad)’
Scholing aanvragen
Heb je interesse om jezelf te verdiepen in ‘Gedrag (g)een probleem’? Laat het ons weten!
Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA. Het privacybeleid(opent in nieuw tabblad) en de servicevoorwaarden(opent in nieuw tabblad) van Google zijn van toepassing.
Ook interessant

Scholing: Leefstijl in een zorginstelling
Wat is het belang van leefstijlfactoren bij mensen met een beperking? Krijg aan de hand van de COM-B methodiek en gedragstechnieken meer grip op deze thema’s en hoe je dit vertaalt naar werk op locatie. Deze scholing vindt plaats op vrijdag 10 oktober in Utrecht.

Scholing: Moestuinieren in het gespecialiseerd en praktijkonderwijs, hoe doe je dat
Na deze scholing ben je in staat om kinderen en jongeren (v.a. 10 tot 20 jaar) in het gespecialiseerd en praktijkonderwijs met passend lesmateriaal les te geven in moestuinieren.

Workshop Kanjers in de Keuken
Werk jij met jongeren uit de EMB-doelgroep en wil je hen op een leuke en actieve manier betrekken in de keuken? Tijdens onze Kanjers in de Keuken Workshop ontdek je inspirerende en praktische manieren om samen te koken, te leren en te genieten.